We zijn 24-7 bereikbaar.
Stel hier je vragen.

Gynaecoloog Henk Franke

Je bent niet de enige, mijn advies kom in actie!

Jaarlijks heeft meer dan 30% van alle vrouwen minimaal 1 x onbeschermde seks. Dus als jou dit ook net is overkomen, je bent niet de enige. Het is wel belangrijk dat je nu in actie komt en zo snel mogelijk een morning-afterpil inneemt als je niet zwanger wilt worden.

Hoe werkt een morning-afterpil?

Een morning-afterpil stelt de ovulatie uit, waardoor er geen bevruchting kan plaatvinden. Op deze manier wordt een zwangerschap voorkomen. Dus je breekt niks af. Je zorgt er met een morning-afterpil voor dat een eitje en het sperma elkaar niet tegen komen. Als je ovulatie al net heeft plaatsgevonden werkt een morning-afterpil niet meer. Daarom is het verstandig een morning-afterpil zo snel mogelijk in te nemen.

Geen veilige dagen

Je kunt bijna je gehele cyclus zwanger raken, omdat het moment van ovuleren per cyclus kan variëren en sperma 5 dagen blijft leven. Dus als je onbeschermde seks hebt gehad, omdat je geen anticonceptie hebt gebruikt of er iets mis ging  (bijv. condoom gescheurd of 2 pillen vergeten) dan moet je zo snel mogelijk een morning-afterpil innemen, om een ongewenste zwangerschap te voorkomen.

Belangrijk!

Let op: niet alle morning-afterpillen zijn hetzelfde. De nieuwe generatie morning-afterpil met de werkzame stof Ulipristalacetaat (ellaOne) werkt ook de 2 dagen voor een ovulatie. Dit zijn de 2 meest vruchtbare dagen. Daarom heb je met ellaOne meer kans om een zwangerschap te voorkomen.

Gynaecoloog Henk Franke

Hoe werkt de morning after pil eigenlijk?

Hoe werkt de morning after pil eigenlijk?

/
Een morning after pil stelt de ovulatie uit, waardoor er geen eicel is om bevrucht te worden. Om een eventuele ovulatie voor te zijn is het belangrijk de morning-afterpil zo snel mogelijk te slikken. Liefst binnen 24 uur, uiterlijk binnen vijf dagen.