Welke merken bestaan er en wat kosten ze?

De 2 bekendste merken morning-afterpil in Nederland zijn Norlevo en ellaOne.

Twee bekendste merken morning after pillen

Voordat je een morning after pil gaat kopen is het belangrijk te weten dat er in Nederland twee soorten beschikbaar zijn. Je hebt de keuze uit de morning after pil NorLevo en een nieuwe pil ellaOne (met Ulipristalacetaat). Met ellaOne heb je minder kans op zwangerschap, omdat ellaOne zelfs werkt op de 2 dagen voor je ovulatie (eisprong). Dit zijn je 2 meest vruchtbare dagen. (Bron: Glasier)

Kosten morning after pil

Norlevo kost +/- € 15,-. ellaOne is vanaf €20,50 verkrijgbaar. ellaOne is duurder maar ook effectiever dan andere morning-afterpillen Als je de kans op een zwangerschap zo klein mogelijk wil maken is het advies koop ellaOne. ellaOne is de meest verkochte morning-afterpil*

ellaOne kun je tot vijf dagen na onbeschermde seks innemen

Ellaone is tot 5 dagen na onbeschermde seks werkzaam. Norlevo tot 3 dagen na onbeschermde seks. Let op: om de kans op een ongewenste zwangerschap te minimaliseren moet je een morning-afterpil zo snel mogelijk innemen.

Twee soorten morning after pillen

Zes keer minder kans op zwangerschap

Even veilig in gebruik

Beide morning-afterpillen zijn even veilig in gebruik.

Zes keer minder kans op zwangerschap

Als je onbeschermde seks hebt gehad dan loop je het risico om zwanger te worden. Als je geen actie onderneemt is het risico uiteraard het grootst, slik je ellaOne dan is de kans op zwangerschap zes keer zo klein. Kom dus snel in actie als je zwangerschap wilt voorkomen. Kijk hier waar je ellaOne kunt kopen.

ellaone_billboard970x250

* meest verkocht op basis van verkopen in Europa Nielsen MAT augustus 2017

Hoe werkt de morning after pil eigenlijk?

Hoe werkt de morning after pil eigenlijk?

Een morning after pil stelt de ovulatie uit, waardoor er geen eicel is om bevrucht te worden. Om een eventuele ovulatie voor te zijn is het belangrijk de morning-afterpil zo snel mogelijk te slikken. Liefst binnen 24 uur, uiterlijk binnen vijf dagen.